Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yayınlanma Tarihi: 05/11/2019

 

Günümüzde gittikçe popülerleşen ve her geçen gün daha fazla kişinin tercih etmiş olduğu araç kiralama hizmeti günlük hayatta birçok kolaylıklar sağlamaktadır. Önceleri daha çok şehirler arası seyahatlerde tercih edilen araç kiralama hizmetleri artık günümüzde sunduğu avantajlar nedeniyle araç satın alma yerine dahi büyük bir alternatif oluşturmaktadır. Ancak yine de araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenler bulunmaktadır.

Öncelikle İhtiyacınız Olan Aracı Doğru Belirleyin

Araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenler konusunun başında nasıl bir araca ihtiyacınız olacağını doğru bir şekilde belirlemeniz gelmektedir. Araçta kaç kişi olacağınız, kullanacağınız mesafenin uzun yol mu yoksa kısa yol mu olacağı ve yakıt bütçeniz gibi konuları doğru bir şekilde değerlendirmelisiniz. Örneğin şehir içinde kullanmak için araç kiralıyorsanız daha küçük motorlu ve az yakıt harcayan araçları tercih edebilirsiniz. Fakat seyahatinizde dağlık arazilere gidecekseniz SUV araçları tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Bunun dışında eğer araç içinde bir bebek ya da çocuk olacaksa bebek koltuğu ve çocuk kilidi gibi detayları da değerlendirmelisiniz. Eğer bu sorular ekseninde kiralayacağınız araca karar verirseniz işinizi görecek bir arabaya karar vermiş olursunuz.

Kiralama İşlemlerini Lokasyonunuza Uygun Yapın

Araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenlerden birisi de örneğin şehir dışı seyahatlerinizde kiralayacağınız aracı havaalanında ya da otogardan kiralamanızdır. Böylelikle araç teslim ve dönüş esnasında da havaalanı ya da otogara kiraladığınız araçla ulaşıp iade işleminizi rahatlıkla halledebilirsiniz.

Fiyat Kampanyalarını Takip Edin

 

Her zaman yüksek fiyat kaliteli hizmet, düşük fiyatsa kalitesiz hizmet anlamına gelmemektedir. Tatil ve yoğunluk dönemlerinde bile bazen çok uygun araç kiralama kampanyaları yapılmaktadır. Bu kampanyalar ile müşterilerinin memnuniyetini kazanmış olan Enis Rentacar kalitesini araçlarının niteliği, firmanın deneyimi, kurumsal bir firma olması ve müşterilerine yaklaşımı ile çoktan ispatlamıştır. Siz de araç kiralamadan önce mutlaka Enis Rentacar araç kiralama kampanyalarını mutlaka inceleyin. Bunun dışında ayrıca firmamızın erken rezervasyon olanaklarını da değerlendirebilirsiniz. Eğer iş seyahatinizin ya da tatilinizin tarih aralıkları belli ise bu tarihler için erken rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Aracın Yaşı Konusunda Seçici Olun

Özellikle uzun yol seyahatlerinizde 3 yaşından büyük araçları tercih etmemenizi öneririz. Böylelikle uzun yolda arıza, yolda kalma, teknik sorun yaşama ya da kaza yapma ihtimalinizi düşürmüş olursunuz. Ayrıca kesinlikle sigortasız ve kaskosu olmayan araçları kiralamayın. Çünkü sigortası hiç yapılmamış ya da yenilenmemiş kiralık araçlar nedeniyle olası bir kaza anında oldukça yüksek bedeller ödeyebilirsiniz.

Kiralayacağınız Aracı Mutlaka Kontrol Edin

Araç kiralarken dikkat etmeniz gerekenler konusunda belki de en önemli önlemlerden birisi mutlaka aracı kontrol etmenizdir. Aracı kiralamak için değil de sanki satın alıyormuşçasına aracı kontrol edin. Öncelikle aracın etrafına göz atarak önemli bir göçük ya da çarpığın olup olmadığını kontrol edin. Ve bütün kapılarla birlikte motor kaputunu açarak kapı mekanizmalarını kontrol edin. Ardından da aracın içinde koltukları, ayna ve ön aksesuarları inceleyin. Ve tüm bu kontrollerin akabinde gözünüze bir hasar ay da problem çarparsa mutlaka aracı size teslim etmek için getiren görevliye bunları not aldırın. Son olarak yakıt konusuna da dikkat edin. Aracı teslim aldığınızda araçta bulunan yakıtı hemen not alın. Bilindiği gibi teslim ederken de aynı miktarda yakıt teslim etmeniz gerekmektedir. Siz daha fazla yakıtla teslim ettiğiniz takdirde buna karşılık firmadan hiçbir şekilde yakıt parası alamazsınız.

Son Haberler

Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  Günümüzde gittikçe popülerleşen ve her geçen gün daha fazla kişinin terc...

Devamını oku

Ekonomik Araç Kiralama

  Özellikle şehir dışı iş seyahatler ve gezilerde önemli bir avantaj sağlayan araba kiralama hizmetleri...

Devamını oku

Kurumsal Araç Kiralama

Araç kiralama hizmetleri günümüzde hem bireysel anlamda hem de kurumsal anlamda oldukça po...

Devamını oku

Araç Kiralamak İçin Gerekli Şartlar

Günümüzde araç kiralamanın artık araç satın almaktan daha mantıklı olduğunu düşü...

Devamını oku

Antalya Araç Kiralama

Rent A Car kaskosuna sahip araçlar ile birçok alanda hizmet veren Antalya Enis Oto Kiralama nın...

Devamını oku

ARAÇ FİLOSU En uygun fiyatlarla en kaliteli araç kiralama hizmeti!

ÜYELİK İŞLEMLERİ Hemen ücretsiz üye olun, rezervasyon takibini kolayca yapın!

EKSTRA SEÇENEKLER Rezervasyonun ekstraları ile sürüşünüzü kolay ve güvenli yapın!

BİZE ULAŞIN Her türlü soru ve sorununuz için bize hemen ulaşabilirsiniz!

https://www.enisrentacar.com/ © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır -
UA-125862512-1