Araç Kiralamak İçin Gerekli Şartlar

Yayınlanma Tarihi: 25/04/2018

Günümüzde araç kiralamanın artık araç satın almaktan daha mantıklı olduğunu düşünenlerin sayısı gitgide artmaktadır. Ya da şehirlerarası yapılan iş ya da tatil seyahatlerinde aracı olan kişiler bile havayolu ulaşımını tercih ederek gittikleri kentlerde seyahatleri boyunca kullanacakları araçları kiralamayı tercih etmekte. Birçok açıdan çok daha avantajlı olan araç kiralama hizmetleri konusunda ise bir takım şartlar bulunmaktadır. Bu yazımızda araç kiralamak için gerekli şartlar konusuna değineceğiz.

Sürücü Yaşı, Ehliyet ve Ek Sürücü İle İlgili Şartlar

Araç kiralamak için gerekli olan şartlar konusunun başında sürücü yaşı gelmektedir. Bu konuda bir araç kiralayabilmek için öncelikle 21 yaşında ya da 21 yaşından daha büyük olmanız gerekmektedir. Fakat bu şart ekonomik araçlar için geçerlidir. Orta ve üst sınıf araçların kiralanması için ise sürücünün en az 25 yaşında olması gerekir. Lüks kategoride bulunan ya da daha büyük araçlar ise bu alt limit 28 yaşa çıkmaktadır. Ayrıca ekonomik, orta sınıf veya üst sınıf araçların kiralanabilmesi için sürücü en az 2 yıllık bir ehliyete sahip olmalıdır. Lüks araçlarda ise yine bu sınır 3 yıla çıkmaktadır. Aracı kullanacak sürücü sayısının bildirilmesi de önemli bir konudur. Kiralama öncesinde aracı kullanacak olan ek sürücünün mutlaka bildirilmesi gerekir. Çünkü o sürücü için de kiralama firması tarafından kasko sigortası yaptırılacaktır.

Kilometre Sınırı ve Yakıt İle İlgili Şartlar

Araç kiralamak için gerekli şartlar konusunda bir diğer konu ise kilometre sınırı ve yakıt konusudur. Kiralanan aracın ücretine dahil olan bir kilometre sınırı belirlenir ve bu sınır araçların listelenmiş olduğu sayfada gösterilir. Belirtilmiş olan bu kilometre sınırı aşılırsa kilometre aşım ücreti ödenir. Tabi bazı araçlar sınırsızdır ve bu araçlar için herhangi bir kilometre sınırı kuralı yoktur. Yakıt konusunda ise araç alındığında araçta bulunan yakıt miktarı her ne kadar ise teslim esnasında da araçta aynı miktarda yakıt bulunmalıdır. Eksik yakıt olduğu takdirde yakıt ücreti ve hizmet bedeli alınır.

Ödeme Yöntemleri ve Depozit İle İlgili Şartlar

Araç kiralama işlemlerinde ücret kredi kartı ya da banka havalesi ile yapılmaktadır. Ödeme esnasında mutlaka kredi kartınız ve ehliyetiniz yanınızda olmalıdır. Bunun dışında aracın sizin kullandığınız dönemde almış olduğu hasarlar, trafik cezası ya da park cezası gibi durumlara karşı kredi kartınızdan provizyon adı verilen bir işlemle teminat alınır. Provizyon en az 6 ay boyunca geçerlidir. Tüm bu işlemler sürücünün kendi adına olan kredi kartı üzerinden yapılmaktadır.

Kasko ve Sigortaya İlişkin Şartlar İle Teslim Koşulları

Kiralamış olduğunuz aracın kasko sigortasının geçerli olabilmesi için kesinlikle sürücünün alkol veya uyuşturucu kullanmamış olması gerekir. Eğer bu şarta uyulmazsa ya da hız sınırına riayet edilmezse söz konusu sigorta geçerli olmayacaktır. Aracın teslim ve iadesi ise mutlaka belirtilen adresten yapılmalıdır. Örneğin herhangi bir ilçeden ya da semtten yapmış olduğunuz kiralama işleminin sonucunda teslim ve iade de o ilçe ya da semtte gerçekleşmelidir. Ayrıca iade konusunda bilinmesi gereken bir diğer nokta ise en fazla 1 saatlik bir gecikmenin kabul edilebileceğidir. 1 saatin akabinde ekstra bir ücret belirlenir.

Araç Kiralamada İptal İşlemleri

İptal talebiniz rezervasyon yaptığınız tarihte tarafımıza ulaştığı takdirde ödeme yaptığınız tutarın tamamı kredi kartınıza iade olacaktır.
 
Rezervasyon tarihinden sonraki bir tarihte iptal talep etmeniz halinde ise ;

•    Rezervasyon sırasında belirttiğiniz araç teslim tarihinizden 24 saatten daha az zaman kalması veya iptal talebinde bulunmaksızın aracın ilgili tarihte gerekli evrak imzaları ile teslim alınmaması durumunda 1 günlük kira bedeli kesilerek kalan tutar iade edilecek, ancak kiralama toplam süreniz 1 gün ise hiçbir iade yapılmayacaktır. 
•    Araç kira teslim tarihinize 24 saatten fazla zaman var ise hiçbir kesinti yapılmayacaktır.
•    Rezervasyonunuz da değişiklik taleplerinizde fiyat farklılıkları gerçekleşebilir. Bu gibi durumlar için
0536 931 50 51 ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. 
•    Rezervasyon ile birlikte satın alınan ek sigorta ürünlerinin iptali söz konusu olmadığından ücret iadesi yapılmamaktadır.

 

Son Haberler

Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  Günümüzde gittikçe popülerleşen ve her geçen gün daha fazla kişinin terc...

Devamını oku

Ekonomik Araç Kiralama

  Özellikle şehir dışı iş seyahatler ve gezilerde önemli bir avantaj sağlayan araba kiralama hizmetleri...

Devamını oku

Kurumsal Araç Kiralama

Araç kiralama hizmetleri günümüzde hem bireysel anlamda hem de kurumsal anlamda oldukça po...

Devamını oku

Araç Kiralamak İçin Gerekli Şartlar

Günümüzde araç kiralamanın artık araç satın almaktan daha mantıklı olduğunu düşü...

Devamını oku

Antalya Araç Kiralama

Rent A Car kaskosuna sahip araçlar ile birçok alanda hizmet veren Antalya Enis Oto Kiralama nın...

Devamını oku

ARAÇ FİLOSU En uygun fiyatlarla en kaliteli araç kiralama hizmeti!

ÜYELİK İŞLEMLERİ Hemen ücretsiz üye olun, rezervasyon takibini kolayca yapın!

EKSTRA SEÇENEKLER Rezervasyonun ekstraları ile sürüşünüzü kolay ve güvenli yapın!

BİZE ULAŞIN Her türlü soru ve sorununuz için bize hemen ulaşabilirsiniz!

https://www.enisrentacar.com/ © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır -
UA-125862512-1